Politikernes løn er en møgsag, som bare ikke vil gå væk

Der er få emner, som kan ophidse folkedybet lige så meget som politikernes løn- og pensionsforhold.

Hver gang emnet er oppe, skaber det massiv forargelse på de sociale medier, i formiddagspressen, og emnet er – når du måler på det – uden sammenligning et af de emner, som kan få vælgerne allermest op at køre.

Groft sagt mener et massivt flertal af danskerne, at deres politikere får alt for meget i løn for alt for lidt arbejde, at politikernes orlovsregler er alt for gunstige, og vælgerne kan slet ikke forstå de pensionsoptjeningsregler, som politikerne har. Eller rettere, som politikerne har bevilget til sig selv.

Hvor den almindelige lønmodtager skal forhandle sin løn og pension med en arbejdsgiver, som ofte trækker den anden vej, kan politikerne som bekendt selv beslutte deres.

Læs hele indlægget på altinget.dk