Partihop straffes hårdere i kommunerne end i Folketinget

“Føj for helvede”.   

Sådan skulle den gamle socialdemokratiske kæmpe, Per Hækkerup, angiveligt havde udbrudt, da han tilbage i midten af 70’erne kom forbi et større medieopbud på Christiansborg, som var i gang med at dække den konservative partihopper, Hans Jørgen Lembourn. Foragten over for dem, som svigtede bevægelsen og partiet, var afgrundsdyb.

Der er sket meget i dansk politik siden 70’erne. Ikke mindst er troløsheden stigende hos både vælgere og politikere. I 1990 var det cirka 20 procent af vælgerne, der skiftede parti fra valg til valg. Ved de seneste to valg var det over 40 procent.

I perioden 1953 til 1966 var antallet af MF’er, der skiftede parti i perioden, mellem nul og tre. I perioderne siden 1998 har tallene været mellem tre og ti.

Den stigende troløshed kommer, på trods af at det på ingen måde er gratis at skifte parti – også selvom Per Hækkerups udbrud nok ville høre til sjældenhederne i dag.

Læs hele indlægget på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *