Statsministereffekten der blev væk

S-regeringen har om få dage siddet i seks måneder. Der er generel enighed blandt de fleste politiske kommentatorer om, at regeringen og især statsministeren er kommet ganske godt fra start.

Sagerne har været få og små, og statsministerens håndtering af blandt andet undskyldningen til Godhavns-drengene og Trump’s Grønlands-melding har været til UG med kryds og slange. 

Samtidigt har oppositionen siden valget været nærmest forsvundet i intern ballade, selvransagelse og forlænget ferie. Reelt har der ikke været en fungerende opposition de seneste seks måneder, og selvom det nu går bedre for Venstre, så virker det stadig som om, at der er et stykke vej igen, inden Ellemann-Jensen når topformen.

Men en ting er, hvad vi kommentatorer mener. Hvad siger tallene her seks måneder inde? Er vælgerne enige med kommentatorerne? Kan man i meningsmålingerne se en positiv effekt af Socialdemokratiets første halve år ved magten? En Mette Frederiksen-statsministereffekt, om man vil. Og giver det i hele taget mening at tale om en statsministereffekt, når man kigger historisk på det?

Læs hele analysen på altinget.dk.