Brian Mikkelsens klimastunt var lige lovlig smart

“Det bliver ikke på min vagt, at vi sælger mere infrastruktur til Goldman Sachs.”

Så klar var meldingen fra Mette Frederiksen på Socialdemokratiets kongres i september 2018, da hun definitivt skulle lægge Thorning-regeringens salg af aktier i Dong til Goldman Sachs i 2014 i graven. Tiden, hvor staten solgte ud af den kritiske infrastruktur, var definitivt forbi – i hvert fald hvis Socialdemokratiet kom til magten.

Overraskelsen var derfor heller ikke specielt stor, da Mette Frederiksen i januar i år sendte et brev til den daværende finansminister, hvor hun trak Socialdemokratiets støtte til Ørsteds planer om at sælge sin distributionsforretning på Sjælland, Radius, på det åbne marked.

Hvis der var noget, der overraskede, så var det, at Ørsted skulle så relativt langt hen i salgsprocessen, før Socialdemokratiet trak stikket.

Læs hele indlægget på altinget.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *