Politikere oversælger store sportsbegivenheder

På trods af et noget sløjt dansk resultat ved EM i herrehåndbold ser fremtiden stadig lys ud for alle sportsinteresserede.

Danmark står på tærsklen til to massive sportsår, som skulle kunne stille trangen hos selv den mest sportsinteresserede. Listen over internationale sportsarrangementer, som kommer til Danmark i 2020 og 2021, er allerede lang, og der kommer hele tiden nye til. Det hele kulminerer i år med EM i fodbold til juni og næste sommer med starten på Tour de France.

Listen har dog været dyr. Der er blevet betalt millioner af offentlige kroner for at få sportsarrangementerne her til landet. For eksempel koster de fire kampe, der til sommer kommer til København i forbindelse med EM i fodbold, alene Københavns Kommune minimum 18 millioner kroner, og de offentlige udgifter til Tour de France-starten næste år beløber sig til minimum knap 90 millioner kroner.

De betydelige offentlige udgifter er politisk blevet solgt, som om det er en god forretning at få arrangementerne til Danmark. Det er ikke kulturpolitik, men vækstpolitik, må man forstå, og de store stævner giver uvurderlig international branding og tiltrækker tusindvis af turister, lyder argumentet.

Det har sågar været Erhvervsministeriet og ikke Kulturministeriet, der har været bannerfører for at få Tour-starten til Danmark i 2021.

Hvis man gør sig den ulejlighed at kigge nærmere på sagen, er sandheden dog langt mere mudret. Den dokumentation, der ligger bag de politiske udtalelser om øget vækst og flere turister, er ofte meget optimistisk – for at sige det pænt.

Læs mere i min seneste klumme på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *