DR er nødt til at droppe skræmmeretorikken

DR kom meget skidt ud af de seneste medieforhandlingerne. For at sige det mildt. Forliget reducerede DR’s økonomiske ramme med 20 procent over årene 2019 til 2023, skar i antallet af DR-kanaler, skar i DR’s streaming-ydelser og meget, meget andet.  

I tiden op til indgåelsen af forliget i juni 2018 havde DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, gentagne gange været ude og advare om alle de folkekære programmer og services i DR, som ville blive lukket, hvis politikerne denne gang svang sparekniven over den gamle statsradiofoni.

Man gik endda så langt, så DR i januar 2018 offentliggjorde en rapport om DR’s økonomi, der i detaljer beskrev, hvor svært det ville være at spare i DR, og hvilke specifikke programmer man ville være nødt til at lukke.

For eksempel står der i rapporten, at man ved en lukning af både P3, DR3, DR Ultra og P7 Mix kun ville opnå en besparelse på 360 millioner kroner. Og da blandt andet Dansk Folkeparti på det tidspunkt havde foreslået en besparelse på hele 25 procent, hvilket svarer til en besparelse på 920 millioner kroner, måtte alle kunne se, at det ikke gik.

Skræmmekampagnen havde dog ingen effekt. Den daværende VLAK-regering og støtterne i DF ønskede ganske enkelt et andet og mindre DR og var – for en gang skyld – enige om at sætte handling bag ordene.

“Jeg har simpelthen ikke mødt dig igennem et helt år, uden du har sagt, at hvis man sparer på DR, så bliver det et andet DR. JAMEN DET ER JO MENINGEN, MARIA RØRBYE RØNN! Det er jo meningen …” som daværende kulturminister, Mette Bock, formulerede det i et højlydt skænderi med Rørbye Rønn i Debatten på DR2 i april 2018.

Læs hele klummen på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *