De puniske krige mellem V og K er blusset op igen, igen

”Han er Carsten Raft – bare uden heileriet, bemærkede en god ven i dag om et folketingsmedlem. Jeg går stadig og smiler over det.”

Sådan skrev en tidligere Venstre-minister på sin private Facebook-profil i slutningen af februar. Det var ikke en opdatering, der vakte stor opsigt, da den blev skrevet. Profilen er privat, kun få ved i dag, hvem Carsten Raft var, og da der ikke i opdateringen blev sat navn på det folketingsmedlem, der i dag mindede om Raft (bare uden heileriet!), blev opdateringen hurtig glemt.

Når jeg alligevel starter der, er det fordi opdateringen er sigende for, hvor dårligt forholdet i dag er mellem de tidligere så tætte regeringspartnere i Venstre og Konservative. Man skal nemlig ikke spørge meget rundt i Venstre-kredse for at finde ud af, at sammenligningen med den ”heilende” Carsten Raft var møntet på det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov.

For de historieinteresserede skal det tilføjes, at Carsten Raft var en konservativ politiker og journalist som i 1930’erne, da han var ”Propagandachef” i Konservativ Ungdom, var ansvarlig for indførelsen af en række kampagneteknikker, som i dag anses for kontroversielle. Blandt andet stod Raft bag oprettelsen af de såkaldte Stormtropper, en uniformeret afdeling, som skulle beskytte KU’s møder, samt ikke mindst indførelsen af fanemarcher og den udbredte brug af ”heilen” som hilsen.

Jarlov er, som Raft var, en stridbar natur, som ikke holder sig tilbage, når kampene skal tages på sociale medier. Og så er han ikke mindst, sammen med Marcus Knuth, bannerfører for en stadigt mere indflydelsesrig nationalkonservativ strømning i Konservative.

Læs hele klummen på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *