Rossen har været en gevinst for det danske folkestyre

Politiske rådgivere fremstår altid dygtigere, når de har dygtige chefer. Martin Rossen er ingen undtagelse.

Der er ingen tvivl om, at Rossen har gjort sit arbejde godt, og at han har haft overordentligt stor indflydelse på Socialdemokratiet og moderne dansk politik generelt. En indflydelse der langt overstiger den som politiske rådgivere normalt har.

Han har, sammen med Henrik Sass Larsen, været afgørende i arbejdet for at trække Socialdemokratiet i en langt mere strategisk retning. Og – ikke mindst – været drivkraften i den politiske justering Socialdemokratiet har været igennem på udlændingeområdet. En justering som igen har bragt partiet i overensstemmelse med de socialdemokratiske kernevælgere og som har gjort, at højrefløjen reelt ikke længere kan bruge udlændingeområdet til at presse Socialdemokraterne.

Uanset hvor godt Rossen har gjort sit arbejde, er der dog heller ingen tvivl om, at hvis statsministeren ikke havde været så erfaren og driftssikker en politiker, så var resultatet ikke blevet nær så godt.

Man kan i politik kun komme et stykke af vejen med strategier, spin, detaljerede talenoter og velforberedte Facebook-kampagner. Til sidst står og falder succesen med, om politikeren i spidsen for projektet troværdigt kan levere varen og overbevise vælgerne om retning og valgbarhed.

Selvom man ikke kan adskille Rossens succes fra statsministerens, så burde alle der ønsker det bedste for det danske folkestyre alligevel sende en stor tak til ham på hans vej ud af dansk toppolitik.

Læs hele klumme på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *