Støjberg er klar til pelsning

Minksagen har været som en længe ventet forløsning for den borgerlige opposition. Endelig begik regeringen en alvorlig fejl. Endelig fik man en sag med substans, hvor man samlet kunne gå hårdt til regeringen og få afløb for de mange frustrationer, der er opsparet siden marts. Frustrationer over at være massivt bagud i målingerne og ikke mindst over at være blevet taget for givet, udstillet og ignorereret af en regering, som tydeligt har nydt at kunne køre derudaf uden at skulle spekulere på et besværligt Folketing.

Minksagen er en af de alvorligste, vi har set siden Tamilsagen. Regeringens egne redegørelser viser massive fejl og svigt fra embedsapparatets side og en regering, som har kørt på, selvom lovhjemlen ikke var der. Fejl og svigt, som nu skal udbores i alle sine ubehagelige detaljer af som minimum en parlamentarisk undersøgelse.

Sagen kan ikke undgå at komme til at ride regeringen som en mare resten af denne periode. Om den ender med at blive kaldt ”lortesagen” internt i Socialdemokratiet, som Tamilsagen blev det hos Det Konservative Folkeparti, må tiden vise. Skadelig bliver den uden tvivl.

Læs hele analysen på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *