Stor del af Venstre håber på rigsretssag mod Støjberg

Mandag offentliggør Instrukskommissionen den første delrapport. Baggrunden for den tidlige offentliggørelse er at sikre, at Folketinget kan nå at tage stilling til, hvad sagen eventuelt skal have af konsekvenser for Støjberg, inden den falder for forældelsesfristen.

I de seneste uger er rygterne om indholdet af delrapporten taget til på Christiansborg. Mange har en holdning til, hvad rapporten vil vise – og ikke mindst til, hvad delrapporten vil få af konsekvenser. Meget få udover kommissionens medlemmer og Støjberg selv har dog reel viden.

Støjberg og hendes bisidder har haft delrapporten til gennemsyn de seneste par uger. Om hun har delt den viden med andre ledende kræfter i Venstre, for eksempel formanden, er tvivlsomt, hvis man spørger i Venstre. Det vil ikke være hendes stil, og forholdet til Ellemann er i dag det dårligste siden landsmødet sidste år.

Hvad der dog ikke er uklart, er, at der er en betydelig del af Venstres folketingsgruppe, som krydser fingre for, at delrapportens konklusioner er så alvorlige, at den ender i en rigsretssag.

Læs hele indlægget på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *