S er klar favorit til kommunalvalget

Den store politiske begivenhed her i 2021 bliver kommunal- og regionsvalgene i november.

Vinteren og foråret vil stadig være præget af corona og ikke mindst afklaringen af, om Inger Støjberg skal for en rigsret, og om Løkke stifter et nyt parti. Realpolitisk er det, der betyder mest i 2021, dog kommunalvalget til november. Resultatet vil bestemme den politiske retning for landets 98 kommuner og fem regioner fire år frem.

Og denne gang vil valget, fordi det ligger midt i Folketingets valgperiode, også blive udlagt som en landspolitisk temperaturmåler – et dansk midtvejsvalg om man vil – som kan give vinderne fornyet momentum og gøre tabernes krise endnu dybere.

Et af de første tegn på, at det snart er ved at være kommunalvalgstid er, at mængden af kommunalpolitikere, der skifter parti, begynder at stige. Der har altid været langt flere partiskift i lokalpolitik end i national politik.

I sidste periode var det cirka 150 kommunalpolitikere ud af de godt 2.430, der er valgt, som skiftede parti undervejs. Billedet tegner til at blive nogenlunde det samme denne gang. Danske Kommuner opgjorde i sommer, at der indtil da havde været 100 partihoppere i perioden. Siden er der kommet en del flere til.

Læs hele klummen på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *