V og K landede til sidst rigtigt i Støjberg-sagen

Lad os begynde med konklusionen: Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance landede til sidst rigtig i sagen om Inger Støjbergs ulovlige adskillelse af asylpar. Med den klare beretning for instrukskommissionen og den efterfølgende lige så klare anbefaling fra de advokater, som Folketinget selv havde bedt vurdere sagen, var der til sidst ingen vej udenom en rigsret.

Vejen til den erkendelse har dog ikke været specielt køn for især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Selvom det allerede efter ombudsmandens redegørelse i marts 2017 stod klart, at der var foregået ulovligheder i Støjbergs ministerium, skulle vi igennem bunkevis af samråd, en instrukskommission og en uvildig advokatvurdering før de borgerlige partier landede på, at sagen skulle have konsekvenser for Støjberg.

Den konklusion kunne man være kommet til langt tidligere. Hvad mange glemmer i dag, kunne Inger Støjbergs ulovlige adskillelse af asyl-par være lukket med en stor næse allerede efter ombudsmandens redegørelse i 2017. Socialdemokraterne ville have været helt med på det. Sagen har aldrig været deres ønske, og har på lange stræk været en belastning for dem.

Så nemt skulle det dog ikke gå. Støjbergs konsekvente modvilje mod at indrømme fejl, og tage en næse for holdet, og ikke mindst VLAK-regeringens konstante forsøg på at udstille Socialdemokratiet som tilhængere af ”barnebrude” overtrumfede alt andet. Hensynet til lov og orden veg for simpel parti-taktik.

Læs hele kommentaren på Altinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *